Етнографски комплекс "Стария Добрич"

Стария Добрич през моите очи: Бояна Борисова

1. Разкажи ни за себе си?
Здравейте!

Казвам се Бояна и родом съм от Добрич, но обстоятелствата в живота ми ме доведоха до София, където живея в момента със семейството си.

Въпреки че съм далеч от него почти целогодишно за мен Добрич е мястото, където се чувствам най-добре и съм истинската аз, без преструвки, там съм себе си, обградена от истински приятели и спомени от моето детство.

2. Какво ти харесва в Стария Добрич?
Етнографският комплекс за мен е символа на града. Дори и след толкова години, през които съм минавала оттам всекиднвено на път за училище, той все още успява да ме развълнува истински със своите чудни занаятчийници и прекрасните чешми, но най-впечатляващото си остава часовниковата кула, която съм рисувала многократно по художествените пленери. И до днес пазя тези рисунки и отвреме-навреме ги разглеждам, за да се почувствам по-близо до Добрич.

3. Любимото ти място в комплекса?
Любимото ми място там е една пейка, която гледа към бозаджийницата,на която съм сядала като дете с боза и геврек. Дори и в младежките си години обичах често да посядвам там, защото някак в мислите си връщах времето назад и пак изживявах това мое детство.

4. Има ли нещо, което не харесваш?
Няма какво лошо да се каже за комлекса, дори сега когато го посещавам само веднъж годишно ми се вижда сто пъти по-хубав отпреди и сега, когато съм далече разбирам истинския смисъл на думите „роден край“.

5. Пожелание към нашите читатели?
Пожелавам на всички, които са били някога в Добрич и в комплекса да са усетили духа на старото време и да са се докоснали до миналото на България.

За мен Добрич винаги ще бъде част от живота ми-от миналото, от настоящето и от бъдещето и ще предам това чувство за родното и добруджанското и на моите деца, искам те също да усетят топлотата на Добруджа и Добрич да бъде част и от техния живот.

Поздрави на вас и на хората, които се трудят Етнографския копмлекс да бъде значимо място за града!

Желая Ви всичко най-добро!

Бояна Борисова

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail